stress .

Vilken helvetes morgon. Vaknade som vanligt vid 6 av att L hällde upp sitt badvatten.. kunde inte somna om.
När hon gått på jobbet började jag ställa mig i ordning och upptäckte att min nyckel var borta. försöker ringa L eftersom det förmodligen är hon som fått med sig den men hon har lämnat telefonen hemma.
Inser att jag måste springa till hennes jobb, hon jobbar på en skola på andra sidan vägen. Men utan nyckel kan jag inte öppna grindarna. Så jag får klättra över staketet och hoppa ner på vägen.
Väl vid skolan har jag ju ingen aning om vart jag ska gå. Ser dessutom ut som en varelse från en annan planet där bland alla studenter som är fint klädda. Där kommer jag, lång, vit, i flipflop och skitiga shorts och ser allmänt förvirrad ut.

Försöker fråga runt lite. Ingen vet något. Så jag irrar runt där i korridorerna. Till slut är det en tjej som vinkar till mig och visar vart Lorraine är. Thank god.

Ska springa till bussen nu. Sista dagen på Tears, ska pussa extra på alla hundarna idag <3
Slutar tidigt sen ska jag till Kalk bay för att möta upp en av tjejerna från jobbet som slutade förra fredagen :)


/J

Molnigt

Självklart blev det den molnigaste dagen på 4 veckor just den dagen jag tar ledigt..

Men ett besök hos frissan kanske skulle sitta fint:)


/J

Day off

Följde med Eric med mobile clinic ut till 3 av kåkstäderna igår. En av dom har jag inte varit i förut, den var lite annorlunda från dom andra. Läskigare på något sätt. När vi åkte därifrån började det regna och Eric berättade att regnet rinner in i deras hus eftersom vägen är högre än marken alla hus är byggda på. Fyfan vilket helvete dom har det i kåkstäderna.
Älskar när jag får följa med i vanen för man lär sig så mycket om hur livet är här eftersom killarna på jobbet själva bor i kåkstäderna. Och dom är så lättsamma att prata med. Vi har pratat aids, kriminalitet, pengar, politik, traditioner och så mycket mer.

Idag har jag tagit ledigt för att bara göra ingenting. Känner att jag behöver det inför hemresan på lördag. Är helt inställd på hem-mode nu så jag längtar massor efter att få komma hem.

Har bokat favoritpasset på gymmet tills på tisdag :D längtar även efter att få äta lite nyttigare, inte bara vitt bröd. Och Lorraine har tvingat i mig efterrätt varje dag så nu är mitt sockerberoende tillbaka. Jag sa till och med till att jag inte ville ha efterrätt jämt men hon fortsatte köpa, och blir typ offended (tappade svenska ordet) om jag inte äter. well, bara att ta tag i mig själv när jag kommer hem;)


/J

Indian Ocean

Table Mountain var helt fantastiskt! Carlyn plockade upp mig med en moppe som hon hyrt dagen till ära sen gav vi oss av mot berget. Vandringen upp var lång, brant och fruktansvärt het, det var 36 grader varmt och vi hade för lite vatten med oss. Så när en kille gav oss en av sina flaskor med vatten var det nästan så vi friade. Till slut nådde vi iaf så högt upp att det blev skugga från berget och då gick det lite bättre. Riktigt cool vandring ändå, så vackert att varje gång man trodde man höll på att koka kunde man bara vända på sig och se den underbara utsikten och känna att det var värt det. Utsikten från toppen var ännu mer enastående, helt otroligt.

Vi tog linbanan ner och det gick på typ 5 minuter så en väldig skillnad från vår väg upp:p




Moppe tillbaka till Carlyns place. Sunkigt ställe, massor med skumma människor och att en tjej hittats mördad på sitt rum någon dag innan gjorde inte att det kändes mysigare. Duschade bort all svett och fixade oss innan vi drog till Long street för att äta middag och festa. Riktigt roligt att äntligen komma ut lite men saknade mina grymma babes hemma <3

Hett som i helvetet när jag vaknade, pyttelitet rum utan fläkt och jag fick en liten flashback till hotellrummet jag hyrde några timmar i bkk. Hoppade på tåget och stannade för dagen i Muizenberg för att ha en bakisdag på stranden. Så skönt. Även fast det var jättevarmt så fläktade det så bra att jag var perfekt temperatur hela tiden. Premiärbabade också, till skillnad från fish hoek så var vattnet faktiskt riktigt skönt.

Sista veckan på jobbet. Spenderade mesta delen av dagen i Puppy school med våra bebisar, tränade att sitta och toucha min hand med nosen. Riktigt duktiga var dom och sen blev dom supertrötta och somnade mitt i ett språng:)







/J

Don't always believe what you think

Slutade tidigare från Tears igår, åkte hem och la mig på bron för att bara göra ingenting. Så skönt.

När Lorraine kom hem åkte vi till kommetjie beach med Oscar och strosade runt på stranden. Doppade fötterna lite i havet men det är ju så himla kallt i vattnet att det nästan gör ont!





Middag åt vi på matmarknaden i Muizenberg.

Idag ska jag hoppa på tåget in till Kapstaden där jag ska möta upp en tjej jag träffade på vinturen. Vi ska vandra/klättra upp på Taffelberget och ikväll ska vi ut och festa på Long street:D

Om en vecka börjar min resa hemöver och nu när det är så nära längtar jag riktigt mycket :)

/J

Lady

Lady är en helt annan hund nu. En av volontärerna som kommer varje helg hade suttit inne i hennes hundgårda i över en timme och tillslut hade hon klättrat upp i hans knä! Så från den dagen älskar hon att bli klappad, hon tycker fortfarande det är lite läskigt med koppel men går så himla fint i det när man väl fått på henne det. Det är så roligt att se vilken förändring det är, hon mår så mycket bättre och det syns att hon vill ha massa kärlek och har tonvis med kärlek att ge tillbaka <3



Efter jobbet igår köpte Lorraine och jag med oss mat och åkte till stranden i Kommetjie där vi kollade på solnedgången och lät Oscar springa lös bland alla andra hundar. Riktigt härlig kväll:)






/J

Atlantis

Coolaste dagen på jobbet so far!

När jag kom dit imorse sa dom att det som blev inställt förra veckan skulle bli av idag så det var bara att hoppa in i bilen och sen bar det av till Atlantis.
När vi kom dit lastade vi in 15 hundar i bilen från folk som kom med sina djur. Sen blev det lite dött en stund. Och sen bara rasslade det till och det blev fullt med folk som kom med sina hundar. Chuck och Sive (killarna från Tears som jag åkte med) langade in hund efter hund och satte nummer på dom medans jag tog varje ägares namn och adress. Och vips så hade vi 55 (!!!!) hundar i bilen! Det var helt stört, vi var alldeles blöta i svett när vi till slut fick säga stopp pga att det inte fanns fler burar i bilen.

Mycket nöjda började vi rulla hemöver igen. En av hundarna bak i bilen hade precis fått en valp så den fick sitta i mitt knä. Den var så ny att den inte ens öppnat ögonen än och den snuttade på mitt finger hela resan <3




Det var en riktig upplevelse att komma till Atlantis, så smutsigt och missär. Det känns jättehemskt att vi ska lämna tillbaka hundarna dit igen:/


/J

2 bilder






Safari

Hade bokat en trip till taffelberget i fredags. Åkte till jobbet på morgonen och jobbade 2 timmar sen gick jag till bussen som skulle ta mig till tåget. Bussen var försenad så jag fick springa till tåget. Väl framme vid skolan är turen inställd pga för mycket moln så det är bara att vända på klacken och ta ett tåg tillbaka. Fel att skicka ett sms om att det är inställt?

När jag kom tillbaka till Fish Hoek la jag mig på stranden men det gjorde bara dagen ännu värre då det blåste så mycket så jag fick sand överallt. Så jag unnade mig en pedikyr, såå härligt och såå fina fötter jag fick:)

I lördags klev jag upp halv 5 för att åka på en 2 dagars safari. Den var riktigt bra, såg massa coola djur. Giraffen blev min favorit. Noshörningarna var riktiga biffar och elefanten var mycket större än den jag red på i Thailand.

Vi åkte sen vidare för att träffa några lejon. Vi fick gå en promenad med dom och klappa dom vid några tillfällen. Sjukt läskigt men häftigt på samma gång.
Elefantridningen skippade jag, been there done that;)

Stället vi skulle bo på var ett hus där även en annan grupp bodde. Högljutt och party och sen gick vi på en beach bar på kvällen.

Igår åkte vi till Cango caves, helt otroligt vilka grottor! Vi valde äventyrs visningen av grottan där man skulle krypa en massa. I början gick det bra när det inte var allt för trångt men fick panik när det blev för trångt och massa människor framför och bakom och sjukt varmt så då vände några av oss.

Sen väntade 6 timmar i bussen tillbaka hem.

Tillbaka till Tears idag:)

/J

Izamayetha

Galen kväll igår, helt fantastiskt! Vi blev avsläppta i Izamayetha där vi gick genom byn och tillslut hamnade på vad som såg ut som en begravnings byrå, det stod iaf det på huset. Men inne var det fullt med folk och dom sålde öl så gissar att dom körde lite kombinerat. När vi knökat in oss vid några bord började lokal befolkningen ta massa kort på oss, kändes lite mysko. Sen fick vi jättegod mat och öl innan det bjöds på dans och musik. Det var sååå roligt att se! Tillslut började dom dra upp folk som skulle dansa med dom och tillslut var alla uppe och shakeade loss tillsammans. Det slutade med att alla stod i en ring och alla fick gå in i mitten och visa sina moves. Var helt lycklig när vi åkte hem. Är så glad och tacksam!

Idag har jag jobbat på kliniken på jobbet. Assisterat vid streraliseringar och vaccineringar av både hundar och katter. Fick styra narkosen och syret och koppla loss maskinen och dra upp slangen ur halsen när det var dags att vakna upp. Väldigt lärorikt och spännande:)

Idag har jag varit i SA 2 veckor. Den senaste veckan har gått väldigt fort och gissar att det bara kommer gå fortare och fortare och jag känner redan att 4 veckor verkligen är för lite att vara borta.


/J

Hout bay

Det blev inget av med att åka med Tearsbilen hela dagen då något krånglat, tyvärr. Så fick tillbringa dagen på kenneln men på eftermiddagen åkte vi en sväng för att lämna tillbaka en hund samt dela ut flyers i Masipumalele (måste kolla upp stavningen) slummen. Det var verkligen hur intressant som helst, dom två killarna jag åkte med var toppen och dom bor i det området så när vi gick mellan plåthusen så fick jag se vart den ena bor. Det var helt galet litet, två pyttesmå rum och 4 pers bodde där. Men han hade det väldigt fint ändå för att ha så lite space.

Medans vi gick där sprang barnen runt mina ben och ville ha flyers och alla vuxna var jättetrevliga och glada. Bara en gubbe som blev för närgången när han ville att jag skulle ta på hans arm (ingen aning om varför) så tillslut fick dom försöka få honom att backa lite:p

Blev imponerad av att några av killarna från jobbet åker ut till skolor i slummen för att lära dom att visa djur respekt och att det inte är okej att slå dom. En väldigt lärorik eftermiddag:)

Nu sitter jag utanför skolan och vi ska till en Township och äta middag och det ska vara någon slags underhållning så det blir intressant:)







/J

Schweiz

och jag vet att det heter Schweiz, det går bara lite fort ibland;)

Mobile clinic

krigsskador från jobbet;) En del hundar hoppar och har man då shorts blir det sår och blåmärken. Förra veckan fick jag en hund i ögat. Jag skulle ta ut henne och böjde mig för att ta på kopplet på samma gång som hon hoppade upp och jag fick nosen rakt i ögat, kändes på riktigt som att ögat trycktes in i huvudet, så jävla ont. Men det gick bra, klarade mig utan blåöga;)



Det skulle bli en tur upp på Taffelberget igår men det blåste för mycket. Så Lorraine och hennes väninna tog med mig till slottet/fortet och jag dog nästan av tristess.. Hade hellre legat på stranden en dag extra. Men sen åkte vi till Waterfront där jag fick en stund för mig själv. Tänkte shoppa men var inte sugen. Åt på en uteservering och drack god öl innan det var dags för en utomhuskonsert, riktigt bra!



Idag fick jag följa med "the mobile clinic". En bil från Tears som åker ut i slumområden och så får komma med sina djur och få hjälp och rådgivning. Det var väldigt intressant, vi åkte till Ocean view som är ett av ställena vi får följa till. Vissa av slumområdena är för farliga för oss volontärer att åka in i.
Imorgon ska jag åka med dom igen fast hela dagen ända till kvällen för att fånga in hundar i slumområden om ska kastreras.


/J

28 grader..INNE

Det är 28 grader inne i huset nu när det är så varmt ute. Jag var som en blöt pöl hela natten igår, fick nästan panik. Tror jag sover i klänningen och ytan täcke inatt.




/J

Vin och ost

Brände ju sönder mig själv i torsdags så igår blev det till att ha långärmat. Höll på att dö av värmeslag då det var varmaste dagen hittills. Lyckan på dagen var när jag och Barbara tog med oss några hundar till stranden, svalkade skönt:)

Igår på kvällen åkte vi till Muizenberg och gick på en matmarknad och sen vidare till en pub. Inte en sån pub för folk i min ålder.. Lorraines två väninnor var med och var i desperat behov av män..men det var trevligt:)

Idag tog jag tidiga tåget in till skolan och därifrån åkte ett gäng på wine tour till 3 olika vineyards samt ett litet samhälle där vi fick strosa runt på en marknad.
Riktigt trevligt! Gott och fint vin. Favoritstället blev det sista där det var kombinerad ost- och vinprovning. Eftersom jag hängde med två från Holland och sweisch så kunde jag ju inte banga på den gröna snuskhögen med ost som låg på sista fatet. Det visade sig dock att den var helt ätbar och nästan lite god:)







Imorgon ska vi åka till waterfront och kanske även att jag ska försöka åka upp på Taffelberget:D


/J

johannaaaslund.blogg.se

Här kan ni följa mig när jag ger mig ut på äventyr!

RSS 2.0