Snorkling, nattmarknad och massage

Update på vad vi haft för oss sen sist.



Solen har börjat titta fram mer och mer och en väldans massa värme. Det är gött att kunna ligga i skuggan under en palm och läsa när det blir som hetast.  Eller ta ett dopp eller två. Jag bara älskar ju att bada i havet så jag får nästan separationsångest varje gång jag ska kliva upp!

Vi bokade in en tur med besök till en pärlfarm, fiske och snorkling. Rätt kul att se pärlfarmen faktiskt och häftigt att se när dom öppnade en mussla och där inne fanns en pärla.

Vidare till hamnen där vi hoppade på båten. En kortis med fiske och sen snorkling. Vi började på två olika ställen och mellan stoppen fick vi supergod lunch på båten.

På hemresan stannade vi till vid Sao Beach som ska vara typ den finaste stranden på Phu Quoc och vilken tur att vi åkte dit och fick se att vi absolut inte behöver åka dit igen för FY vilken besvikelse! Fullproppat med turister på stranden, skräpigt och inte alls särskilt fint tyvärr.

Sedan åter till bungalown.



En kväll gick vi till nattmarknaden och åt ur olika stånd som fanns där. (På ett ställe fick vi sätta oss och vänta och fick då sitta på plaststolar som var till för barn) Lite grillspett här och lite annat smått och gott där. Vi avslutade med en bananpannkaka. 

Annars har vi bara slappat på stranden. Jag har tagit flera massager den här veckan och även manikyr och pedikyr. Massager blir det många fler av!

Vi har även flyttat idag till Arcadia vilket vi inte såg fram emot då vi trivdes så bra på vårat förra ställe och var helt kära i hunden som bodde på våran bro men det här stället visade sig också vara jättefint. Vi ser inte havet men bor väldigt nära. Dock blev det ett sorgligt och tårfyllt hejdå till vovven som vi helst av allt skulle vilja ta med oss hem <3

Phu Quoc

Här på Phu Quoc och Sea Star Hotel är det semester på riktigt! När vi fått flytta in i våran bungalow som ligger alldeles vid havet och vet att vi ska vara här minst till på söndag då blev det avslappning på hög nivå. Vi kan bara gå ut och lägga oss på varsin solstol och behöver inte fundera över vad vi ska ha med oss för det är bara att knata in i bungalown och hämta om det är något vi behöver. Och hotellet erbjuder bra service och mycket bra frukost. Älskart!


Till lunch idag blev det ananas, mango och passionsfrukt och sen en kopp kaffe på terrassen.

Det har varit lite halvmulet sen vi kom hit men det gör absolut ingenting, det är alldeles lagomt varmt och brun blir man ju ändå. Och havet! Älskar havet! Fint vatten och härlig botten.



Idag tänkte testa ett tips vi sett på Tripadvisor som var en liten restaurang hos en "gubbe i skogen". Det skulle ligga en bit ovanför stora vägen och man skulle gå i en mörk gränd för att komma dit. Vi  hittade gränden och började leta oss uppöver i mörkret, rätt långt faktiskt och det var rätt obehagligt. Vi började känna att det måste vara något fel och tänkte vända men så gick vi en bit till och där låg den! Hieu's Restaurant. Janne tog fisk med citrongräs och lök och jag tog kokosnötscurry med kyckling och så tog vi också vårrullar, och herremindag så gott det var! Väldigt simpelt ställe men det är ju oftast där man får den godaste maten. Kan varmt rekommenderas! Våran mat + dryck gick på 119 svenska kr. 

Halong Bay

Efter ca 4.5 timme på en buss med väldigt lite benutrymme var vi framme i Halong Bay harbour där vi hoppade på en liten båt som tog oss ut till den stora båten Fanta Sea Cruise. Medan båten åkte ut i "skärgården" satt vi uppe på däck och bara njöt av den helt otroligt vackra omgivningen. Så många öar (tror det är ca 3000 öar) som stack upp ur havet och så många båtar! Vietnameserna säger att bukten skapades av en drake som attackerade kusten och störtade ner i vattnet och att det är "taggarna" på svansen som sticker upp som öar. Så får man ju tro som man vill om det ;)

Vi klev i land och besökte grottan Hang Sung Sot. Den har tre olika stora kammare och det är så häftigt vad vatten och tid har skapat! Man skulle kunna gå omkring i timmar där inne men när man är på en bokad tur och guiden är stressad får man bara snabbkolla tyvärr. 

Vidare till en annan ö, Dao Titop där vi fick gå upp för en herrans massa trappsteg till en liten platta högst upp på ön med en sagolik utsikt! Medan vi stod och pustade ut kunde vi titta på alla öar och båtar runt om oss och se hur solen var på väg ner. Ju lägre solen sjönk ju mer folk kom upp för trapporna så jag och Janne gick ner igen, köpte varsin öl och satte oss vid havet och avnjöt solnedgången därifrån istället. 

Åter på båten var det dags för middag. Dom på båten ska verkligen ha cred för maten, god och hur mycket som helst. Efter middagen satte vi oss uppe på däck i mörkret och överallt runt omkring oss på vattnet lyste det från alla båtar.



Jag sov gott på båten men Janne kunde inte riktigt sova och lyssnade på 5 poddar. Frukost kl 7 och sen var det dags för kajak. Det var bara jag och Janne som paddlat tidigare och det märkes när en i gruppen drev iväg med vinden utan att ha en aning om hur hon skulle göra. Vi fick paddla ifatt henne och vända hennes kajak och försöka förklara hur hon skulle göra för att ta sig framåt. Vi tog oss tillslut till grottan allihopa och fick gå omkring utan guide den här gången. Vi fick inte med oss mobilerna men hon som vi "räddade" från att flyta iväg tog en massa kort hon skulle skicka sen. Riktigt häftig grotta där man hörde massa konstiga ljud i mörkret som nog var fladdermöss.



Nästa aktivitet var cooking class och vi fick lära oss att göra färska vårrullar. Lätt att göra och goda att äta!

Relax på däck och sen lunch innan vi var tillbaka i hamnen och det var dags att hoppa på bussen tillbaka till Hanoi. 

Väl framme checkade vi in på Essance Hotel, tog en dusch, gick ut och åt middag och tog en sväng på nattmarknaden. 


Idag flyger vi till Phu Quoc och hoppas på sol för nu vill vi bara sola och bada några dagar 🌞

Hanoi

Nu har vi tagit oss till Vietnam och checkat in på Tirant Hotel i Hanoi som ligger i Old quarter. Flygresan gick över förväntan och båda lyckades sova ca 7 timmar i sträck.

Efter inchecking gav vi oss ut på stan igår för att äta och hann precis sätta oss på ett par plastpallar på gatan och få våran öl när det började skrikas och dom på matstället slet undan både bordet och pallarna och gömde dom. Det gjordes lika på hela gatan och vi förstod snart att det var polisen som kom och patrullerade. (Ingen hade väl något tillstånd att ha servering på gatan).  När poliserna gått förbi åkte allt fram igen men vi satte oss inne istället där vi beställde en bbq där man stekte själv till bordet. Riktigt gott!

Så blev det ett jäkla liv på gatan igen och allt slets undan och poliserna kom förbi igen, så det var skönt att vi satte oss inne och fick sitta kvar den här gången. 

Imorse klev vi upp och åt frukost kl 9 men gick och la oss igen och sov till 12 innan vi tog oss ut igen. Efter en promenad runt Hoàn Kiêm Lake strosade vi runt (läs irrade runt) och försökte att inte bli överkörda. Trafiken är helt galen och alla mopeder gör det extra svårt att korsa en väg.

Vi blev snabbt trötta på att passa sig för trafiken hela tiden och spenderade resten av eftermiddagen uppe på hotellets skybar där vi solade och drack öl. 

Imorgon åker vi till Halong Bay för en två dagars crusie med övernattning på båten. Det ska bli superhärlig att komma till havet! 

johannaaaslund.blogg.se

Här kan ni följa mig när jag ger mig ut på äventyr!

RSS 2.0