Rudolf

Började dagen kl 6.30 med en löprunda på stranden, riktigt härligt! Det var mycket folk i farten med sina hundar och det fläktade på bra. Det fläktar JÄMT här i Fish Hoek, och fläktar är att ljuga, det blåser jämt. Men det är rätt skönt när det är så varmt. Dock kan det vara lite farligt. Som idag till exempel då jag smörjde in mig med solskyddsfaktor imorse men sen helt gömde bort att bättra på under dagen eftersom det fläktade så mycket. Detta resulterade i att jag har sjuuukt ont i skinnet på axlarna och jag ser ut dom Rudolf med röda mulen om näsan.

Imorgon ska det bli ännu varmare så jag måste komma ihåg att smörja mig och köpa en T - shirt och en keps för att skydda mig lite.

Gjorde stora framsteg med Lady idag! Låg på mage i inhägnaden och pratade med en av dom andra tjejerna medans Lady och Patches lekte. Då kom hon fram och ställde sig med framtassarna på mina ben. Och sen åt hon en godis ur min hand! Det gjorde hela min dag:)



På lördag ska jag åka på en wine tour till Stellenbosch:D


/J

Hundpest

Fullt upp på Tears idag då det upptäcktes att en av valphundgårdarna hade fått hundpest. Vi fick ta med dom fyra valparna till kliniken för att få dom testade, och två av dom var smittade och ligger nu med dropp i karantän. Förhoppningsvis överlever dom.

Dom andra två hade inte smittan så den ena skickades till den familj som ändå skulle hämta henne till helgen och den 4e fick mysa hos mig (då dom andra hållit i smittade valpar) medans allt ALLT decificerades. Så lilla Elisabeth blev ensam kvar.





När jag kom hem hade en kvinna i Lorraines kyrka hört att jag var här och bakat värsta chokladkakan till mig. Med glitter och allt:p
Riktigt god. Så god att jag tog med mig Lorraines hund Oscar och gick ner på stranden för en promenad:)






Imorgon ska jag få åka med den mobila kliniken till Red Hill, ett ställe där det folk bara bosatt sig i sina..ja man kan inte kalla det hus. Men dom bor där iaf, fattiga. Dom får komma till våran bil för att få hundarna vaccinerade. Det ska bli jättespännande.


/J

Tears

Dag 2 på Tears gick fortare än första dagen. Idag fick vi börja med att städa hos valparna då en av killarna som ska göra det inte kunde komma. Visst, valpar är så söta så man skulle kunna äta upp dom, men fy vilka vassa tänder dom har! Det glömmer man lätt bort när man ser dom. Hade fyra stycken som hängde i skorna, byxorna, benen och händerna. Men det märktes att dom uppskattade tiden vi var inne hos dom. I den hundgårdar jag var i så hade en av dom nästan inget hår och hudfalgor över hela kroppen så bara vissa får gå dit. Man måste decificera sig både för att gå in och när man går ut.

Dagen fortsatte med lite promenader och en del lek i grönområdet. Fick jobba lite med en hund som förmodligen blivit slagen för han var otroligt skygg och man fick jobba jättelänge innan man kunde få på honom ett halsband. Med med lite godis och massa tålamod gick det tillslut.
Träffade även hunden Lady som fick mitt hjärta. Henne fick man inte ens på ett koppel utan man fick släppa ut henne lös och sen stänga för tills hon sprungit till grönområdet. Man fick inte heller ta i henne och hon var fruktansvärt rädd. Så nu vill jag verkligen under dom här 4 veckorna få henne att känna sig mer trygg och våga möta människor. Vi bondade lite på slutet då hon smög fram och luktade på min hand, så henne ska jag lägga ner mycket tid och energi på:)

Har rivsår över hela min kropp, dom flesta hundar är ju inte uppfostrade så dom hoppar en massa. Gick hål i skinnet på knät men tror inte det är någon fara, inga rabieshundar där;)





/J

Cape Point

Då igår var sista dagen innan jag skulle börja jobba så Lorraine skjutsade mig till Kalk Bay där jag chillade på stranden, strosade runt i butikerna och åt en himmelskt god crêpes med nutella, banan och grädde innan jag premiäråkte tåg hem till Fish Hoek. Gick fint.





Imorse klev jag upp tidigt och hoppade på bussen (även det var en premiärtur) och åkte till Tears för att göra min första dag som volontär.
Jag bara älskade det! Promenader med hundarna, mys och kel, bus i den inhägnade parken och egentid med dom i sina hundgårdar. Det var så otroligt givande att se hur mycket det verkligen gav att bara ge dom tid och uppmärksamhet. Man plockade ut en bråkig och skälig hund och när man kom tillbaka efter lek eller promenad så var den helt lugn och glad. Så många fina hundar som inte har något hem.
Blev glatt överraskad av hur fint och bra hundarna hade det där, även fast det var så många.

Träffade bara dom hundar som gått igenom karantänen idag så jag hoppas att någon annan dag få träffa dom som just kommit till Tears, såg en glimt av en av dom idag och det var fruktansvärt.





/J

Cape Point

Fan tryckte på fel knapp på förra inlägget, det var inte färdigt:p

well, utsikten - helt otrolig! Som mamma skulle sagt; nästan så man blir religiös;)



Efter Cape Point åkte vi ner till Goda Hoppsudden där två världshav möts, Atlanten och Indiska Oceanen. Lite coolt att ha varit där men det var ju som inget särskilt just där, men det var ju alldeles nedanför cape point så det var väldigt vackert.




Sen blev vi avsläppta där var och en bor. Där väntade Lorraine och sa att vi var bjudna på en bbq hos hennes syster. Riktigt trevligt var det och människorna där var lite galna men underbara:) Kände mig så välkommen:)


Idag blir det nog inte många knop gjorda, min plan är att jobba lite mer på bränna sista dagen innan jag börjar jobba imorgon:)





/J


Jan. 26, 2014

Hade en helt fantastisk dag igår då jag och ett gäng studenter från Good Hope studies åkte på en organiserad tur till Cape Point bland annat.

Vi gjorde en del andra stopp också för att se sälar, pingviner, strutsar och babianer.



Men Cape Point var något av det vackraste jag sett! Helt otroligt, ville inte åka därifrån. Vi hade bara en timme där men man skulle kunna vara där en hel dag för att vandra runt på stigarna där. Vi gick upp till fyren och trots att det var jäkligt jobbigt att knata upp i hettan så var det såå värt det. Utsikten var helt otrolig

Det går åt rätt håll

En dag på stranden gjorde gott. Jag mår mycket bättre nu. Jag har nu bestämt mig för att jag ska klara det här galant. Jag är här för att ta hand om djur som haft det för jävligt och försöka hjälpa dom på vägen mot ett bättre liv. Så fine om jag inte kommer kunna röra mig fritt så mycket som jag vill kunna göra.

Lorraine är underbar och så snäll så det hjälper ju väldigt mycket. Imorgon ska hon skjutsa mig till skolan där jag ska hoppa på en buss med andra volontärer och åka till Cape Point så det ska bli jätteskönt att slippa testa på hur det är att åka tåget..imorgon då iaf :)

Ikväll åt vi nere vid stranden tillsammans med en av hennes väninnor och hennes man så det var himla trevligt:)





/J



/En positivare människa jämfört med igår

Vill hem

kort update. det finns ju inte wifi någonstans känns det som.

Flygresan gick bra, lång som fan och jag gruvar mig redan inför att flyga alla timmarna hem igen. Men skulle lätt kunna göra det imorgon igen bara för att få komma hem. För just nu känns det inget vidare bra att vara här.

Bor vid en stor väg, i ett hus. Gammalt med okej med Lorraine, hunden Oscar och katten Basil. Såg en kille dö igår då det var en olycka alldeles utanför.
Huset ligger långt från jobbet och jag måste ta taxi eller buss, vilket jag blir varnad för att ta. Jobbet ligger i ett slumområde och jag måste vara försiktig för att ta mig dit. Jag har fått en alarmdosa att ha vid sängen om någon bryter sig in.. Så nej, jag känner mig inte jättetrygg och nöjd.
vaknade dessutom med ont i bröstet och hosta.

Ledig idag så jag tänker ligga och försöka koppla av på stranden. Imorgon är det utflykt till Cape Point, där två världshav möts och på måndag börjar jobbet.


/J

Sydafrika

Nu är jag på väg igen. Den här gången till Sydafrika för att jobba som volontär med hemlösa och misshandlade hundar och katter i en månad. Jag längtar ihjäl mig efter att få ge dom en massa kärlek men gruvar mig samtidigt för hur ont det kommer göra i hjärtat av att se allt elände dom varit med om.

Började morgonen med frukost från donken innan jag hoppade på planet från frösön till Arlanda. Jag har nu avverkat snart 5 timmar här (jag är ju bra på att vänta som vi kommer ihåg från Thailandresan). kände av en förkylning imorse så har besökt apoteket här flera gånger och stoppat i mig allt som skulle vara bra för att förhindra att förkylningen bröt ut. Än så länge har jag klarat mig, peppar peppar.

Om en timme ska jag boarda planet som tar mig till Istanbul för att vänta där 3 timmar på 14 timmars flygningen till Kapstaden. yeeeej...På med stödstrumporma! ;)





/J

johannaaaslund.blogg.se

Här kan ni följa mig när jag ger mig ut på äventyr!

RSS 2.0