Hanoi

Nu har vi tagit oss till Vietnam och checkat in på Tirant Hotel i Hanoi som ligger i Old quarter. Flygresan gick över förväntan och båda lyckades sova ca 7 timmar i sträck.

Efter inchecking gav vi oss ut på stan igår för att äta och hann precis sätta oss på ett par plastpallar på gatan och få våran öl när det började skrikas och dom på matstället slet undan både bordet och pallarna och gömde dom. Det gjordes lika på hela gatan och vi förstod snart att det var polisen som kom och patrullerade. (Ingen hade väl något tillstånd att ha servering på gatan).  När poliserna gått förbi åkte allt fram igen men vi satte oss inne istället där vi beställde en bbq där man stekte själv till bordet. Riktigt gott!

Så blev det ett jäkla liv på gatan igen och allt slets undan och poliserna kom förbi igen, så det var skönt att vi satte oss inne och fick sitta kvar den här gången. 

Imorse klev vi upp och åt frukost kl 9 men gick och la oss igen och sov till 12 innan vi tog oss ut igen. Efter en promenad runt Hoàn Kiêm Lake strosade vi runt (läs irrade runt) och försökte att inte bli överkörda. Trafiken är helt galen och alla mopeder gör det extra svårt att korsa en väg.

Vi blev snabbt trötta på att passa sig för trafiken hela tiden och spenderade resten av eftermiddagen uppe på hotellets skybar där vi solade och drack öl. 

Imorgon åker vi till Halong Bay för en två dagars crusie med övernattning på båten. Det ska bli superhärlig att komma till havet! 



Kommentarer
Mamma

Älskar uppdateringarna :-)så kul att få "hänga med på er resa". NJUT riktigt mycket raringar!

2017-11-03 @ 10:20:35


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

johannaaaslund.blogg.se

Här kan ni följa mig när jag ger mig ut på äventyr!

RSS 2.0