Halong Bay

Efter ca 4.5 timme på en buss med väldigt lite benutrymme var vi framme i Halong Bay harbour där vi hoppade på en liten båt som tog oss ut till den stora båten Fanta Sea Cruise. Medan båten åkte ut i "skärgården" satt vi uppe på däck och bara njöt av den helt otroligt vackra omgivningen. Så många öar (tror det är ca 3000 öar) som stack upp ur havet och så många båtar! Vietnameserna säger att bukten skapades av en drake som attackerade kusten och störtade ner i vattnet och att det är "taggarna" på svansen som sticker upp som öar. Så får man ju tro som man vill om det ;)

Vi klev i land och besökte grottan Hang Sung Sot. Den har tre olika stora kammare och det är så häftigt vad vatten och tid har skapat! Man skulle kunna gå omkring i timmar där inne men när man är på en bokad tur och guiden är stressad får man bara snabbkolla tyvärr. 

Vidare till en annan ö, Dao Titop där vi fick gå upp för en herrans massa trappsteg till en liten platta högst upp på ön med en sagolik utsikt! Medan vi stod och pustade ut kunde vi titta på alla öar och båtar runt om oss och se hur solen var på väg ner. Ju lägre solen sjönk ju mer folk kom upp för trapporna så jag och Janne gick ner igen, köpte varsin öl och satte oss vid havet och avnjöt solnedgången därifrån istället. 

Åter på båten var det dags för middag. Dom på båten ska verkligen ha cred för maten, god och hur mycket som helst. Efter middagen satte vi oss uppe på däck i mörkret och överallt runt omkring oss på vattnet lyste det från alla båtar.



Jag sov gott på båten men Janne kunde inte riktigt sova och lyssnade på 5 poddar. Frukost kl 7 och sen var det dags för kajak. Det var bara jag och Janne som paddlat tidigare och det märkes när en i gruppen drev iväg med vinden utan att ha en aning om hur hon skulle göra. Vi fick paddla ifatt henne och vända hennes kajak och försöka förklara hur hon skulle göra för att ta sig framåt. Vi tog oss tillslut till grottan allihopa och fick gå omkring utan guide den här gången. Vi fick inte med oss mobilerna men hon som vi "räddade" från att flyta iväg tog en massa kort hon skulle skicka sen. Riktigt häftig grotta där man hörde massa konstiga ljud i mörkret som nog var fladdermöss.



Nästa aktivitet var cooking class och vi fick lära oss att göra färska vårrullar. Lätt att göra och goda att äta!

Relax på däck och sen lunch innan vi var tillbaka i hamnen och det var dags att hoppa på bussen tillbaka till Hanoi. 

Väl framme checkade vi in på Essance Hotel, tog en dusch, gick ut och åt middag och tog en sväng på nattmarknaden. 


Idag flyger vi till Phu Quoc och hoppas på sol för nu vill vi bara sola och bada några dagar 🌞



Kommentarer
Anonym

Häftigt!

2017-11-05 @ 14:34:06
Karin Åslund

Häftigt!

2017-11-05 @ 14:44:53


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

johannaaaslund.blogg.se

Här kan ni följa mig när jag ger mig ut på äventyr!

RSS 2.0